אסור לשאול שאלות FUNDAMENTALS EXPLAINED

אסור לשאול שאלות Fundamentals Explained

אסור לשאול שאלות Fundamentals Explained

Blog Article

החלק העיקרי בכל ראיון עבודה הוא החלק של שאלות שמראיין, איש כוח האדמה וההשמה, שואל את המרואיין על מנת לתהות על קנקנו ולבדוק את מידת ההתאמה שלו לארגון ולמשרה המבוקשת. בין אם מדובר באיש השמה מחוץ לחברה (כמו למשל איש השמה מטעם חברת כוח אדם) או מאיש השמה שעובד בארגון, מכיר את המנטאליות בו ויודע מהי המשרה שיש לאייש אותה – רשימת השאלות למראיין בראיון עבודה היא דומה פחות או יותר, ומשתנה בעיקר לפי המנטאליות של הארגון וסוג המשרה לאיוש.

חשוב שתכירו את המותר והאסור במסגרת ראיון עבודה, לפי חוק ולפי כללי ההגיון...

ישנם רק מקרים קיצוניים בהן הדבר מותר (לדוגמה במידה ובמסגרת העבודה נחשפים לחומרים מסוכנים עבור אישה בהריון), אך החוק שומר במידה רבה על זכויות נשים בהיריון בשוק העבודה והדבר אינו מוגבל לראיון העבודה בלבד.

במידה והמעסיק מתעניין במצב המשפחתי, גם כאן המועמד יכול לענות בתשובה עקיפה: אני מודעת לעובדה שהמשרה היא משרה מלאה ואני יכולה לעמוד בכך.

הלאום או ארץ המוצא שלכם ושל ההורים שלכם אינם רלוונטיים לראיון העבודה, כך ששאלות בנושא זה עשויות לרמז על גזענות.

למרות שרובנו עושים זאת, אין חובה לכלול בקורות החיים את כתובת המגורים. בתיקון שנוסף לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, נקבע כי מעסיק אינו רשאי להפלות בין מועמדים לעבודה על רקע מקום מגוריהם.

חוק שוויון הזדמנויות בעבודה קובע כללים שמגדירים אפליה פסולה במעמד קבלת מועמד לעבודה (פסילת מועמד בראיון עבודה) בין השאר בגלל סיבות שלמין, נטיות ודעות, מצב משפחתי ועוד…

מעניין לבדוק האם המרואיין בוחן גם את האלטרנטיבות לפתרון הבעיה וחי בשלום עם העלויות של דרך הפתרון שבחר בה.

...גם השירות הצבאי, שנחשב לקריטריון חשוב בקבלה למקומות עבודה, הוא נושא שעל המעסיק להתעלם ממנו במידה ואין לו קשר למשרה.

לרוב, שאלות מסוג זה נשאלות מבלי להבין שמעבר לכך שהן נתפסות כלא לעניין ואף פוגעניות מבחינת המרואיינים, הן גם לא חוקיות בעליל.

 איסור ההפליה מתמקד בעיקר במין, גיל, נטייה מינית, הורות, השקפה פוליטית, אמונה דתית, גזע, מקום מגורים, לאום ושירות צבאי. 

 עם זאת, לגיטימי לחלוטין מצד מעסיק פוטנציאלי לקבל מידע ממועמד לעבודה על ניסיונו במקומות עבודה קודמים ולשאול שאלות בנושא.  

שאלה חמישית: תאר לי סיטואציה שפתרת ואת הדרך בה פתרת אותה

איכון טלפון סלולרידיסקרטיות בעבודהכניסה להודעות דוא"למצלמות read more אבטחהפרטיות בהליכי מיוןפרטיות בעבודהכניסה לפורוםייעוץ משפטי

Report this page